Mesaj Jongeren staat voor:

Moslim jongeren van de toekomst

NIEUW!

De Gouden Eeuw

House of Wisdom | Editie 02/2023

De Islamitische Gouden Eeuw, een periode van immense intellectuele en culturele bloei. Het was een tijd waarin de islamitische beschaving uitblonk op het gebied van wetenschap, filosofie, kunst, architectuur, geneeskunde en vele andere disciplines.

Vorige slide
Volgende slide

Café Mesaj

Een islamitische podcast die zich richt op het delen van verhalen en discussies die belangrijk zijn voor onze gemeenschap. In deze aflevering bespreken we de recente aardbeving die plaatsvond in Turkije en Syrië, waarbij helaas meer dan 45 duizend mensen zijn overleden. Onze gasten, Yusuf Babayigit en Mehmet Akif Basalan, zijn hulpverleners die naar het getroffen gebied zijn gereisd om te helpen bij de ondersteuning van de getroffen gemeenschappen.

Wat doet Mesaj?

De jongerenorganisatie Mesaj houdt zich bezig met diverse werkzaamheden zodat moslimjongeren met behoud van hun islamitische identiteit en bewust maatschappelijke verantwoordelijkheid in de samenleving kunnen functioneren. Doel van de jongerenorganisatie is het opleiden van “generaties die geliefd zijn bij Allah en nuttig zijn voor de mede mensen”. 

 

Gebedstijden

in Den Haag

wo 19 jun

Fajr

05:40

Zonsopkomst

06:59

Dhur

12:24

Asr

15:20

Maghrib

17:43

Isha'a

19:01

Lezingen

Antwoord op jouw vragen

Vragen over Ethische, islamitische en maatschappelijke kwesties worden beantwoorden in onze video’s. Zie het hieronder.

onze diensten

aan de Samenleving

Arabische taalstudies

Om de Koran beter te begrijpen en meer lust te halen uit het lezen hiervan, bieden we een cursus aan om deze prachtige taal beter te beheersen.

Begeleiding

Wij als Moslim jongeren stimuleren het volgen van onderwijs onder jongeren. Naast Coaching en Huiswerkbegeleiding helpen we de jongeren om de juiste school-/studiekeuze te maken.

Hasene

Samen met Hasene motiveren en stimuleren we jongeren en ouderen om steun te bieden aan mensen in nood. Jaarlijks worden er verscheiden projecten gehouden om dit doel te bereiken.

Lid worden

Steun ons, wees onderdeel van de jongeren

Opkomende

Evenementen

27

DEC

Bowlen (Verbroederingsweek)

28

DEC

5 gebeden in 5 moskeën (Verbroederingsweek)

29

DEC

Zaalvoetbal (Verbroederingsweek)

30

DEC

Lezing (Verbroederingsweek)

31

DEC

Game-avond (Verbroederingsweek)

1

JAN

Fajr-gebed en wandeling (Verbroederingsweek)

Contact met ons op opnemen

Instagram