Mesaj Tijdschrift

Onze tijdschrift project is er om jongeren op een alternatieve manier te activeren om te lezen, om te denken en om te spreken. Onze ervaren schrijvers schrijven over zaken die we tegen komen in het dagelijks leven en waar wij nooit bij stilstaan.Onze teksten zijn er voor iedereen. Jongeren dienen hun stem en ideologieën te laten horen. Daarvoor hebben ze een middel nodig. Onze tijdschrift is de perfecte middel om de stem en ideologieën te laten horen. Onze perspectief is om te zorgen voor een actieve en betere samenleving. Met onze tijdschriftproject worden jongeren geactiveerd en worden hierdoor nuttig.

Onze tijdschrift heeft ook een andere voordeel. Door te schrijven voor onze tijdschrift worden kwaliteiten van jongeren verbeterd. Dit omdat wij samen met ervaren schrijvers de jongeren die een tekst aanleveren advies en commentaar geven op hun schrijfwijze, taal en over bepaalde educatieve zaken. Wil jij ook schrijven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!

Editie 1 – De gesloten ogen van Aleppo                                 

Editie 2 – Een imaanvolle commandant

Maandelijkse Workshops

Jongerenvereniging Mesaj vindt het belangrijk dat jongeren zich ontwikkelen en actief meedoen in de samenleving. Daarom organiseren wij elke maand een workshop zodat we jongeren kunnen inspireren en hun wat bij kunnen brengen. In deze workshops worden er maandelijks verschillende activiteiten georganiseerd.

[cs_alert bgcolor=”#4285c9″ text_color=”#ffffff” border_color=”#ffffff”]

Deze activiteiten zorgen er niet alleen voor dat jongeren zich op sociaal en cultuur gebied ontwikkelen, maar ook bewust worden van wat er gebeurd in de samenleving.

[/cs_alert]

[cs_alert bgcolor=”#4285c9″ text_color=”#ffffff” border_color=”#ffffff”]

Iedere maand worden er voor onze jongeren (onder de 18 jaar) diverse conferenties en sociale activiteiten georganiseerd, zoals filmavonden, trips en diverse activiteiten. 

[/cs_alert]

Wij doen daarom ook erg ons best om zoveel mogelijk jongeren uit te nodigen naar deze workshops. Om de maand worden er programma’s georganiseerd zoals filmavonden, spelletjes en lezingen. Met een gemiddelde groep van 25 a 30 jongeren zorgen we elke keer weer voor een onvergetelijke, leerzame en inspirerende workshop.

Reizen met Mesaj

De jongerenvereniging mesaj doet naast educatieve en sportieve activiteiten die de grenzen overschrijden. Wij gaan als jongeren vereniging naar het buitenland om kennis op te doen van het cultuur en geschiedenis van bepaalde landen en steden. Het doel van deze reis is om jongeren bij elkaar te brengen en kennis te overdragen over kwestie die buiten onze grenzen gebeuren of al zijn gebeurd.

De jongerenvereniging zal landen bezoek zoals Bosnië, Turkije, Spanje, Marokko, Egypte, Palestina en andere landen waar we ons.kennis kunnen vergaren. Onze reizen blijven ook betaalbaar voor jongeren zodat iedereen kan profiteren van deze kansen. Onze reizen hebben uiteraard geen politieke doeleinde en zijn geheel religieus, educatief en historisch van aard. Wil jij meer informatie hierover of ben je benieuwd naar onze volgende reis kijk dan snel in onze agenda!

Raad je ons aan anderen? 

  • Ja
  • Nee

Nog een Ottomaanse Trip?

  • Ja
  • Nee

Bibliotheek Mesaj

Om studenten de gelegenheid te geven om in een rustige omgeving te kunnen studeren zijn wij als jongerenvereniging Mesaj begonnen met het openen van een paar studieruimtes in de moskee Mimar Sinan. In deze studieruimtes kunnen studenten tot laat in de avond in rust studeren. Deze studieruimtes zijn erg handig, omdat je veel voorzieningen hebt.  Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van gratis Wi-Fi, printmogelijkheden en veel meer. Deze studieruimtes zijn elke weekend geopend.

Zaterdag: 17:00 –  23:00

Zondag: 17:00 – 22:00

Examentrainingen

Om onze examenkandidaten te hulp te schieten organiseren naast onze huiswerkbegeleiding ook examentrainingen. De examentrainingen vinden plaats in de vakantieperiodes. Hierdoor kunnen deze scholieren hun vakantie goed benutten door te investeren in hun eigen toekomst. Tijdens deze examentrainingen maken we niet alleen examens, maar zorgen we er ook voor dat de examenkandidaten bijvoorbeeld kunnen omgaan met tijdsdruk. De examentrainingen worden gegeven door studenten die ervaring hebben met het geven van o.a. bijles en/of examentrainingen.  

[cs_alert bgcolor=”#4285c9″ text_color=”#ffffff” border_color=”#ffffff”]

Hierbij wordt nadrukkelijk gekeken naar de cijfers die een desbetreffende persoon heeft gehaald voor zijn of haar eindexamen op de middelbare school en de studie die hij/zij nu volgt.

[/cs_alert]

Naast het maken en voorbereiden van examens vinden wij het sporten ook erg belangrijk. Daarom organiseren we ook naast deze examentrainingen een paar sportactiviteiten zodat onze eindexamenkandidaten fit blijven en zo dus betere resultaten kunnen boeken.

Open Dagen

Het is een feit dat jaarlijks veel studenten stoppen met hun opleiding, omdat ze een foute keus hebben gemaakt door zonder onderzoek en begeleiding in te schrijven voor een bepaalde studie. Wij als jongerenvereniging Mesaj zijn ervan bewust hoe moeilijk het is voor scholieren om de juiste keuze te maken voor een studie.

[cs_alert bgcolor=”#4285c9″ text_color=”#ffffff” border_color=”#ffffff”]

Daarom vinden wij het erg belangrijk dat jongeren naar de open dagen gaan, waardoor ze een beter beeld krijgen van de verschillende studies die er zijn. Deze jongeren gaan dan niet in hun eentje naar deze open dagen/meeloopdagen, maar worden begeleidt door ouderen die zelf studeren of hebben gestudeerd.

[/cs_alert]

Deze begeleiding is noodzakelijk voor jongeren om een goede keuze te maken op het gebied van hun studie. Na elke open dag/meeloopdag vinden er individuele gesprekken plaats met de jongeren. Hierdoor kunnen de begeleiders samen met de jongeren brainstormen over welke studie geschikt zou kunnen zijn voor hem/haar.

Huiswerkbegeleiding

Met onze huiswerkbegeleiding proberen wij scholieren van de middelbare school te stimuleren en te motiveren met hun educatie. Naast het feit dat we alle kinderen helpen bij het studeren, proberen we de leerlingen die wat hoger in het onderwijsjaar zitten op hoogte te houden van allerlei actualiteiten.

[cs_alert bgcolor=”#4285c9″ text_color=”#ffffff” border_color=”#ffffff”] Jongerenvereniging Mesaj vind het belangrijk dat deze jongeren goede begeleiding krijgen binnen deze huiswerkbegeleiding. Daarom werken we met ervaren bijlesgevers en begeleiders die het belang van scholing kennen.[/cs_alert]

Tijdens deze bijlessen laten we onze leerlingen uit het beste materiaal werken. Deze bijlessen worden op dinsdag en donderdag van 18:00 tot 20:00 uur gegeven.